CRM ©

Λίγα λόγια για τη θεραπεία τραύματος  με τη μέθοδο των Συμπεριεκτικών  Πόρων

The Comprehensive Resource Model ( CRM )©

 

Σήμερα, όλοι μας προσπαθούμε να επιβιώσουμε ψυχικά μέσα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική, χαοτική και πολύπλοκη καθημερινότητα. Συχνά, στην προσπάθειά μας αυτή προσκρούουμε και σε μεγάλα εσωτερικά εμπόδια, όπως ο ανεξέλεγκτος θυμός, οι διάφοροι φόβοι και φοβίες, η άγνοια για το τι πραγματικά θέλουμε και για το πώς θα το διεκδικήσουμε, η δυσθυμία, η αναβλητικότητα.

  • Τι προσφέρει το CRM© ;

Το CRM© μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε οποιοδήποτε μεμονωμένο ή και σύνθετο ψυχικό τραύμα του παρελθόντος που βρίσκεται στη ρίζα κάθε τέτοιας δυσκολίας και να το επεξεργαστούμε με ασφάλεια και με μόνιμα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Η θεραπευτική διαδικασία του CRM©  βοηθά το νευρικό μας σύστημα να κάνει καινούργιες και πιο υγιείς προσαρμογές, που με τη σειρά τους βοηθούν στην εξυγίανση και στην « ανακαίνιση» του κουρασμένου σώματος και του τραυματισμένου συναισθήματος. Έτσι, εξισορροπούνται οι εντάσεις μέσα μας και έξω μας, κι αποκτούμε άλλα κουράγια.

Προοδευτικά μας βοηθά, αφ’ ενός στην καθημερινή πράξη να ξεκαθαρίσει το μυαλό και να γίνει ψύχραιμη διαχείριση των καταστάσεων και αφ’ ετέρου στην ψυχο-πνευματική σφαίρα, μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε το ποιοι είμαστε, τι θέλουμε αλλά και – το πιο σημαντικό — το τι δεν θέλουμε και να το εκφράσουμε.

  • Πώς το επιτυγχάνει;

Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας δυνάμεις και δεξιότητες που δεν ξέρουμε ότι διαθέτουμε. Οι πρώτες συνεδρίες με το CRM© είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στην ανακάλυψή τους:

Μαζί με τον θεραπευόμενο, ανασύρουμε από την αφάνεια τους Πόρους Δύναμης / τα  «Εργαλεία» που κρύβει μέσα του και χτίζουμε τα «εσωτερικά υποστυλώματα» που θα μας βοηθήσουν στη δουλειά μας. Τα υποστυλώματα αυτά (« πόροι δύναμης»/ «εργαλεία») είναι εσωτερικά, όπως : Η Συνειδητή Αναπνοή, η δυνατότητα Πρόσδεσης ( Attachment ), η Σύνδεση με το Σώμα, η επαφή με τη Διαίσθηση, η Σύνδεση με μια κατάσταση Υψηλότερης Συνείδησης κ.ά ).

  • Η θεραπεία:

Μέσα σε κλίμα υποστήριξης απ’ αυτούς τους Πόρους, ο θεραπευόμενος αποκτά τη δυνατότητα να επισκεφθεί ξανά και με απόλυτη ασφάλεια την πρότερη δυσάρεστη εμπειρία και να αναπλάσει θετικά ολόκληρη την εσωτερική του πραγματικότητα γύρω από αυτήν. Αυτό που προηγουμένως ήταν αφόρητο και τοξικό, γίνεται ανώδυνο.

Έτσι, με τρόπο ασφαλή και φιλικό προς τον θεραπευόμενο και μέσα σ’ ένα κλίμα « ονειρικό», φτάνουμε στη ριζική επούλωση των συναισθηματικών, νοητικών και σωματικών συμπτωμάτων που γεννούσε το τραύμα και διακόπτεται ο φαύλος κύκλος που τα πυροδοτεί.

  • Ως πού φτάνει η θεραπευτική δουλειά με το CRM©;

Εναπόκειται στον θεραπευόμενο να επιλέξει ως το επίπεδο θεραπείας που επιθυμεί  να φτάσει.

Οι δυνατότητες της θεραπείας που ανοίγονται ξεκινούν από την μείωση έντονων συναισθημάτων όπως ο θυμός ή φόβος και την απαλλαγή από σωματικά ενοχλήματα όπως ημικρανίες, πόνος στο στομάχι κλπ, αλλά δεν τελειώνουν εκεί.

Πάντα σε αμοιβαία συμφωνία με τον θεραπευόμενο η θεραπεία μπορεί να εκριζώσει ακόμα και βαθειά εδραιωμένους φόβους που έχουν γεννηθεί στην Ενδομήτρια φάση της ζωής, όπως ακόμα και να θεραπεύσει διαγενεακές καταγραφές, που έχουν αποτυπωθεί στο DNA του με τρόπο Επιγενετικό.

 

  • Μακροπρόθεσμα :

Το CRM© βοηθά τον άνθρωπο που αναζητά την προσωπική εξέλιξη και την διατήρηση ψυχικής ευεξίας, να συνδεθεί με το αληθινά αυθεντικό και υγιές κομμάτι του Εαυτού του και να κάνει Nέες Eπιλογές, που τον απελευθερώνουν από  τ’  αδιέξοδά του.

Η μέθοδος CRΜ © αναπτύχθηκε στις Η.Π.Α από την  Lisa Schwarz, M.Ed., κλινική ψυχολόγο με πάνω από 28 έτη θεραπευτικής εμπειρίας στον συγκεκριμένο χώρο. Στον παρόντα χρόνο στηρίζεται διεπιστημονικά, έχει προβληθεί από έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως και από το περιοδικό Newsweek, και ξεχωρίζει για τα πολύ θετικά της αποτελέσματα στο χώρο της ανάπτυξης εξελιγμένων μεθόδων  θεραπείας του  μετατραυματικού στρες.

 

Comments are closed.