Για τα παιδιά μας

 

« Να πας αλλού να τα πεις αυτά! »: Η Λεκτική Κακοποίηση των Παιδιών μέσα στην Ελληνική Οικογένεια.

Όλοι εμείς οι γονείς, νομίζουμε πως επειδή δεν χτυπάμε τα παιδιά μας και δεν τα βρίζουμε, δεν τα κακοποιούμε. Όμως μπορούμε πολύ εύκολα να τραυματίσουμε την ψυχή τους ανεπανόρθωτα, και μάλιστα, όχι μόνο άθελά μας, αλλά και έχοντας τις καλύτερες προθέσεις.

Ένας πρακτικός οδηγός για γονείς που αναζητούν «το κάτι καλύτερο».

 

 

« Προς Θεού μην το μάθουν οι δικοί μου! » : Η Κακοποίηση στις Ερωτικές Σχέσεις των Εφηβων παιδιών μας.

Εμείς οι γονείς που έχουμε παιδιά στην εφηβεία, θέλουμε να καθησυχάζουμε τον εαυτό μας ότι τα παιδιά μας «είναι ακόμη μικρά» για να κινδυνέψουν να κακοποιηθούν μέσα από τις πρώτες σχέσεις που κάνουν με το άλλο φύλο. Τα φαινόμενα απατούν. Και τα σημάδια που αφήνει μια τέτοια σχέση, διαμορφώνουν το χαρακτήρα του παιδιού μας για όλη του την υπόλοιπη ζωή.

Πώς θα βοηθήσουμε το παιδί μας να μην εμπλακεί σε μια τέτοια σχέση, πώς θα αναγνωρίσουμε τα σημάδια στη συμπεριφορά του αν αυτό έχει ήδη συμβεί, αλλά και πώς θα το βοηθήσουμε να απεμπλακεί απ’ αυτήν με ασφάλεια.

 

«Κάτι πρέπει να σου πω» : Πώς εμείς οι μητέρες θα βρούμε τρόπο να μιλήσουμε στις κόρες μας για το σεξ;

Οι κόρες μας έρχονται σ’ επαφή με το άλλο φύλο όλο και πιο νωρίς. Δεν έχει σημασία αν εμείς οι γονείς τους το μαθαίνουμε τελευταίοι: Στη χώρα μας, αρκετά κορίτσια ήδη από τα δεκατέσσερά τους αποκτούν ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις, χωρίς να έχουν ακόμα την ωριμότητα να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Η Πολιτεία και το Σχολείο δεν κάνουν καμιά ενημέρωση, ενώ τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα καραδοκούν. Ο ρόλος της ενημέρωσης των κοριτσιών μας, πέφτει σ’ εμάς τις μητέρες, που όμως …..

Ένας πρακτικός οδηγός που θα βοηθήσει εμάς τις μητέρες που έχουμε κορίτσια να ξεπεράσουμε τους δισταγμούς μας, και να κινηθούμε πριν να είναι αργά.

Comments are closed.