Συγγραφική Δραστηριότητα

 

Μια Κυριακή με την Αλεξάνδρα

Το « Μια Κυριακή με την Αλεξάνδρα» είναι ένα ταξίδι μέσα στην ιστορία όλης της Νεότερης Ελλάδας, από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και την Δικτατορία των Συνταγματαρχών το 1967.

Καθώς εκτυλίσσονται τα γεγονότα και ο χρόνος, ο αναγνώστης παρακολουθεί την κατάθεση ψυχής της Αλεξάνδρας, μιας γυναίκας που ξεκίνησε τη ζωή της με τους καλύτερους οιωνούς, όμως βίωσε την προδοσία, την οικογενειακή δυστυχία, τις πολιτικές διώξεις και την οικονομική καταστροφή, μέσα από τον προσωπικό της αγώνα να σταθεί ως μάνα, οικογενειάρχης αλλά και αγωνίστρια στο πλευρό των δικών της ανθρώπων.

Από τις σελίδες του, ξεπροβάλλει ανάγλυφα ο αγώνας της γυναίκας ν’ ανταποκριθεί στους πολλούς και δύσκολους ρόλους που της επιβάλλει η ζωή, αλλά και οι ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τις δύσκολες σχέσεις των γυναικών μεταξύ τους.

Το βιβλίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Η αφήγηση γίνεται σε πρώτο πρόσωπο, με πολλές γυναικείες εκμυστηρεύσεις, όταν η Αλεξάνδρα, γιαγιά πια, κατά τη διάρκεια μιας Κυριακής του 1969, ξετυλίγει τη ζωή της μπροστά  στη αγαπημένη της εγγονή, στα μάτια της οποίας βλέπει τη συνέχειά της .

 

Comments are closed.